Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Virtueel Bedrijfsbezoek

“Op efficiënte wijze en risicovrij een bedrijf op afstand bezoeken”
Virtueel Bedrijfsbezoek is de technische mogelijkheid voor ondernemers om een kijkje te nemen in elkaars stal, zonder het bedrijf fysiek te bezoeken. Daarmee krijgt de ondernemer de actuele informatie die essentieel is voor de ontwikkeling van het eigen bedrijf, terwijl hij kostbare tijd bespaart en risico’s op ziekteverspreiding vermijdt.

Vanaf een willekeurige plek wordt live verbinding gelegd met een stal voorzien van een draadloos netwerk. Met behulp van camera’s en microfoons communiceren de ondernemer in de stal en de virtuele bezoeker(s) met elkaar. Zo kan de bezoeker de rondleider vragen stellen of hem verzoeken in te zoomen op een aspect in de stal. Hieronder staat een demofilm met een uitleg van de werking. Naast het gebruik door ondernemers is Virtueel Bedrijfsbezoek ook heel interessant voor het onderwijs, de periferie en de maatschappij.
 
Doel
Virtueel Bedrijfsbezoek is ontwikkeld om:

  • een nieuwe manier van kennisuitwisseling aan te bieden.
  • gedetailleerde en actuele informatie uit te kunnen wisselen.
  • ondernemerschap en innovatie te stimuleren.
  • een kwaliteitsslag in praktijkleren te maken.
  • de varkenssector zichtbaarder en transparanter te maken.

Wat zijn de voordelen?
Virtueel Bedrijfsbezoek:

  • bespaart kostbare tijd.
  • sluit het risico voor ziekteverspreiding uit.
  • verbetert de kwaliteit van informatieverstrekking.
  • is niet afhankelijk van tijd en plaats.

Varkens Innovatiecentrum Sterksel en Dairy Campus Leeuwarden zijn voorzien van een draadloos netwerk, waardoor Virtueel Bedrijfsbezoek bij hen altijd beschikbaar is. Daarnaast is een mobiele koffer ontwikkeld met apparatuur die elke ondernemer eenvoudig in zijn stal kan opstellen. Iedereen kan deze koffer reserveren en ermee aan de slag.
 
Meer informatie
Om een beter beeld te schetsen van de mogelijkheden van Virtueel Bedrijfsbezoek hebben VarkensNET, Dairy Campus en VIC Sterksel een demofilm (zie hieronder) ontwikkeld. Benieuwd wat uw studieclub, netwerk, school, organisatie etc. kan met Virtueel Bedrijfsbezoek? Heeft u interesse in een virtueel kijkje op VIC Sterksel of Dairy Campus, of wilt u een virtuele rondleiding geven op uw eigen bedrijf? Vul het aanmeldformulier in en we nemen contact met u op.
 
Of neem contact op met NETmentor Linda Janssen-Verriet:
E. info@varkensnet.nl
T. 088 888 66 77
 
Virtueel Bedrijfsbezoek is ontwikkeld door VarkensNET, VIC Sterksel en Dairy Campus en is naast deze drie partijen ook beschikbaar via Melkvee Academie 2.0. De techniek is tot stand gebracht met financiële steun van het Ministerie van Economie, Landbouw en Innovatie, Productschappen Vee, Vlees en Eieren en Fonds Ontwikkeling Duurzame Land- en Tuinbouw van LTO Noord.