Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Nieuws Subscribe to Nieuws

Kennissessies Gezonde biggen in de opfok

SPENEN IS VOOR DE BIGGEN EEN GROTE VERANDERING. DAT KAN PROBLEMEN GEVEN MET DE (DARM)GEZONDHEID EN HET (BIJT)GEDRAG. WAT KUN JE ALLEMAAL DOEN OM TE ZORGEN DAT TOCH ALLE BIGGEN GOED DOOR DE SPEENDIP KOMEN EN ALS GEZONDE KWALITEITSBIG DE HELE OPFOKPERIODE DOORLOPEN. WAT KUN JE DOEN MET VOEDING, GEZONDHEID EN GEDRAG?
 

afbeelding van Linda Janssen-Verriet

Kennissessie Kraamstalmanagement

Wat zijn de succesmomenten bij kraamstalmanagement?
Aandacht wordt goed betaald!
 
Goed kraamstalmanagement is de basis voor goede resultaten. Een goede start van de biggen na de geboorte en de biggen goed voorbereiden op het spenen verdienen zich dubbel en dwars terug. Maar wat zijn nu de momenten die om uw kostbare tijd vragen en het meeste succes opleveren?
 

afbeelding van Alfons vd Belt

Kennissessie technische kengetallen - Bigvitaliteit

Bigvitaliteit nader bekeken
Sommige technische kengetallen van het bedrijf kunnen zeugenhouders wel dromen, zoals het aantal gespeende biggen per zeug per jaar. Maar iets als bigvitaliteit is lastiger te vatten. Toch zijn vitale biggen cruciaal voor het behalen van het beste rendement.
 
 

afbeelding van Alfons vd Belt

Extra Kennissessie Werken aan hygiene in Voorthuizen

We weten allemaal dat een goede hygiene belangrijk is. Maar waarom? En wat levert het op? Soms zie je weinig direct effect in de stal en is het effect lastig meetbaar. Het effect volgt op langere termijn: groei, minder uitval, meer rendement!

afbeelding van Linda Janssen-Verriet

Extra Kennissessie Werken aan hygiene in Saasveld

We weten allemaal dat een goede hygiene belangrijk is. Maar waarom? En wat levert het op? Soms zie je weinig direct effect in de stal en is het effect lastig meetbaar. Het effect volgt op langere termijn: groei, minder uitval, meer rendement! Het thema lijkt uitgekauwd, maar er is nog veel op te halen!

afbeelding van Linda Janssen-Verriet

Kennissessie Hygiëneprotocollen

Werken aan hygiëne
We weten allemaal dat een goede hygiëne belangrijk is. Maar waarom? En wat levert het op? Soms zie je weinig direct effect in de stal en is het effect lastig meetbaar. Inderdaad, je hebt niet meteen resultaat zoals bij een nieuw geschilderde deur. Het effect volgt op langere termijn. Groei, minder uitval. Samen: rendement!

afbeelding van Linda Janssen-Verriet

Kennissessie Dekmanagement

Insemineren optimaliseren 

Hoe voer ik de zeugen optimaal rondom het insemineren, hoe ziet een optimaal ingerichte inseminatiestal er uit? Welke kengetallen geven jou informatie over hoe het insemineren gaat? Dat komt allemaal ter sprake in de Kennissessies Dekmanagement die VarkensNET, KPV en Varkens.nl gezamenlijk organiseren.

afbeelding van Linda Janssen-Verriet

Kennissessie Analyse kengetallen en toepassing

DE INSCHRIJVING IS GESLOTEN!

Gewicht zeug stuurt resultaat

Kennissessie Alles voor gezonde dieren

De inschrijving is gesloten.
 
Kennissessie App en Streptococcus suis te lijf
 
Kennis maakt biggen gezond
Streptokokken en App kunnen voor flinke gezondheidsproblemen zorgen. De kennissessie biedt diepgaand inzicht in de oorzaken en effectieve maatregelen. We gaan aan de slag met een checklist en leren van experts en elkaars ervaringen. Met de opgedane kennis zorg je voor biggen die goed eten en gezond blijven: de basis voor goede prestaties op het vleesvarkensbedrijf.

afbeelding van Linda Janssen-Verriet

Nuffield scholarship 2017

Nuffield scholarship 2017

Nuffield scholarship 2017

Planting Scholars, Nourishing Ideas, Harvesting Leaders 

 

Wij zijn op zoek naar jonge agrarisch ondernemers die hun blikveld willen vergroten! 

Pagina's