Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Nieuws

Kennissessie Alles voor gezonde dieren

afbeelding van Linda Janssen-Verriet

De inschrijving is gesloten.
 
Kennissessie App en Streptococcus suis te lijf
 
Kennis maakt biggen gezond
Streptokokken en App kunnen voor flinke gezondheidsproblemen zorgen. De kennissessie biedt diepgaand inzicht in de oorzaken en effectieve maatregelen. We gaan aan de slag met een checklist en leren van experts en elkaars ervaringen. Met de opgedane kennis zorg je voor biggen die goed eten en gezond blijven: de basis voor goede prestaties op het vleesvarkensbedrijf.

Bij de aanpak van Streptokokken gaan we uitgebreid in op de rol van voeding en darmgezondheid. Op welke momenten is bijvoorbeeld een goede voeropname cruciaal. Hoe kun je al in het kraamhok zorgen voor een goede voeropname na het spenen. En wat is daarbij de invloed van sociaal gedrag. Ook een goede hygiëne is noodzakelijk. Wat zijn jullie ervaringen?

Het voorkomen van App vergt een totaalaanpak. Ook hier kan voeding een belangrijke rol spelen. Goed inzicht in de gezondheidsstatus is nodig, want PRRS, circo of wormen hebben een negatieve impact. Onderzoek laat zien dat contactstructuren en hygiëne grote invloed hebben op het voorkomen van App. Wat kun je hiervan leren?

Bekijk het programma van de bijeenkomst in de uitnodiging!

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Linda Janssen via linda@ljvconsultancy.nl

Ter voorbereiding
• Na aanmelding krijg je een checklist. Vul deze samen met je adviseur/dierenarts in en neem hem mee naar de kennissessie.
• Maak foto’s van de hokinrichting bij de gespeende biggen.
• Breng je vaccinatieschema (met productnaam vaccins) van biggen en vleesvarkens mee.
Mail de foto’s en vragen naar linda@ljvconsultancy.nl

Je kunt deelnemen aan de Kennissessie op:
• maandag 10 oktober 2016, 16:00 - 21:00 uur, Familie Bruns, Molenvenweg 2, Saasveld
• dinsdag 11 oktober 2016, 16:00 - 21:00 uur, Praktijkcentrum Varkens.nl, Langendonksedijk 5, Oirschot

Aanmelden
Deze bijeenkomst is uitsluitend voor varkenshouders en medewerkers. Daarnaast zijn er enkele plekken voor studenten. Aanmelden kan tot een week voor aanvang van de desbetreffende bijeenkomst via het aanmeldformulier.
 
De kosten voor varkenshouders bedragen € 50,- per persoon. KPV-leden en studenten betalen € 25,-. U krijgt hiervoor een factuur toegestuurd na de bijeenkomst.