Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Nieuws

Kennissessie Analyse kengetallen en toepassing

DE INSCHRIJVING IS GESLOTEN!

Gewicht zeug stuurt resultaat

Wegen van zeugen loont
Zeugen zijn topsporters! Het is belangrijk om ze goed te verzorgen en bij te sturen als de zeug daar om vraagt. Data verzamelen helpt daarbij. Alleen als je de gewichtsontwikkeling van je zeugen kent, kun je tijdig bijsturen en de resultaten verbeteren. Tijdens de kennissessies gaan we in op de selectie van de zeugen: Waar kijk je naar? Welke informatie heb je nodig? Hoe verzamel je deze informatie en welke kengetallen horen daar bij?

Het wegen van zeugen is één van de parameters die je kunnen helpen bij de selectie van zeugen. Het gaat dan niet om het vaststellen van gemiddelden, maar juist om het in beeld brengen van de afwijkingen daarvan. Daarbij is het van belang voor je eigen bedrijf te weten wat de bandbreedte is, hoe deze ontstaat en hoe je daarop kunt sturen. Van experts en ervaringsdeskundigen leer je over de meerwaarde van het wegen van zeugen. Wat zeggen deze getallen? En hoe maak je combinaties met andere kengetallen? Daarnaast gaan we in op de praktische inpassing binnen het bedrijf. We laten de werking van verschillende weegsystemen zien. Met elkaar praten we over het juiste moment van wegen en hoe je dit in kunt passen in je dagelijkse bedrijfsvoering.

Bekijk het programma van de bijeenkomst in de uitnodiging!

Je kunt deelnemen aan de Kennissessie op:
• Maandag 12 december, 16:00 - 21:00 uur, Familie Bruns, Molenvenweg 2, Saasveld
• Dinsdag   13 december, 16:00 - 21:00 uur, VIC Sterksel, Vlaamseweg 17, Sterksel

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Linda Janssen via linda@ljvconsultancy.nl

Aanmelden
Deze bijeenkomst is uitsluitend voor varkenshouders en medewerkers. Daarnaast zijn er enkele plekken voor studenten en erfbetreders. Aanmelden kan tot een week voor aanvang van de desbetreffende bijeenkomst via het aanmeldformulier. De kosten voor varkenshouders bedragen € 50,- per persoon. KPV-leden en studenten betalen € 25,- en erfbetreders € 135,-. U krijgt hiervoor een factuur toegestuurd na de bijeenkomst.