Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Nieuws

Kennissessie Dekmanagement

afbeelding van Linda Janssen-Verriet

Insemineren optimaliseren 

Hoe voer ik de zeugen optimaal rondom het insemineren, hoe ziet een optimaal ingerichte inseminatiestal er uit? Welke kengetallen geven jou informatie over hoe het insemineren gaat? Dat komt allemaal ter sprake in de Kennissessies Dekmanagement die VarkensNET, KPV en Varkens.nl gezamenlijk organiseren.

Met goed voeren moet je volgens Geert Wouters, productmanager varkens bij Fransen Gerrits, al starten in de kraamstal. En daarbij blijft het niet. De eerste vier weken van de dracht zijn heel belangrijk. Zeugen moeten dan tegelijkertijd hun conditie kunnen opbouwen én zorgen voor de innesteling van de embryo’s. Een zeug vraagt de gehele cyclus, 150 dagen, om goed voer. Dit is bepalend voor het succes van insemineren. Daarover gaat hij met de deelnemers de diepte in.

Arno Joosten, adviseur reproductie en dierenarts bij Topigs Norsvin, gaat in op de hormoonhuishouding in een zeug en het belang daarvan. Door hier bewust van te zijn en er gericht op te sturen, vergroot je de kans op een succesvolle dracht. Met de groep gaat Arno het gesprek aan over de optimale inrichting van de inseminatiestal. Aan de hand van data vanuit onderzoek onderbouwt hij de succesfactoren van inseminatiemanagement. Ook het registreren van data, analyse van kengetallen en het sturen daarop komt aan bod.

Bekijk het programma van de bijeenkomst in de uitnodiging!

Aanmelden
Aanmelden kan tot een week voor aanvang van de desbetreffende bijeenkomst via het aanmeldformulier op www.varkens.nl/kenniskalender. Klik hier. Er zijn drie bijeenkomsten voor varkenshouders, bedrijfsleiders en/of medewerkers. Kies de bijeenkomst die bij u past:

• donderdag 12 januari 2017, varkenshouders/bedrijfsleiders, 16:00 - 21:00 uur, Langendonksedijk 5, Oirschot

• maandag 16 januari 2017, varkenshouders/bedrijfsleiders én medewerkers, 16:00 - 21:00 uur, Molenvenweg 2, Saasveld

• dinsdag 17 januari 2017, medewerkers, 16:00 - 21:00 uur, Vlaamseweg 17, Sterksel

De kosten bedragen € 50,- per persoon. U krijgt hiervoor een factuur toegestuurd na de bijeenkomst. Werk je samen met een van onze opleidingspartners, dan is er een kortingsaanbod.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met begeleider Linda Janssen via Linda@ljvconsultancy.nl