Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Nieuws

Kennissessie Hygiëneprotocollen

afbeelding van Linda Janssen-Verriet

Werken aan hygiëne
We weten allemaal dat een goede hygiëne belangrijk is. Maar waarom? En wat levert het op? Soms zie je weinig direct effect in de stal en is het effect lastig meetbaar. Inderdaad, je hebt niet meteen resultaat zoals bij een nieuw geschilderde deur. Het effect volgt op langere termijn. Groei, minder uitval. Samen: rendement!

Begeleider Linda Janssen start met de nulmeting (huiswerk) bij de deelnemers: ‘Hoe staan we ervoor?’, ‘Waar zijn we tevreden over?’ en ‘Wat kan beter?’ Reinigen, desinfecteren en een optimaal management als preventie voor het binnenhalen van kiemen en het verspreiden van ziektes, vormen de rode draad. Conclusie: antibiotica inzetten en enten zijn dus per definitie de tweede en derde stap!

Arjan Wermink (MS Schippers) spreekt over de praktische hygiëne in de stal; Martijn Steenaert (Boehringer Ingelheim) behandelt aspecten van management, overlegbeleid, dierstromen en quarantaine in relatie tot hygiëne.

In de workshop Risicfactoren op het bedrijf wordt een casus (van een deelnemer) besproken. In de workshop Praktische toepassingen wordt gediscussieerd over hygiënemaatregelen. Deelnemers krijgen handvatten mee voor verbetering van het eigen bedrijf.

Ter voorbereiding op het thema Werken aan hygiëne willen wij u vragen de enquête die u na aanmelden digitaal ontvangt te beantwoorden.

Bekijk het programma van de bijeenkomst in de uitnodiging!
 
Aanmelden
Aanmelden kan tot een week vóór aanvang van de desbetreffende bijeenkomst via het aanmeldformulier op www.varkens.nl/kenniskalender. Er zijn drie bijeenkomsten voor varkenshouders, bedrijfsleiders en/of medewerkers. Kies de bijeenkomst die bij u past:
·         maandag 13 februari 2017: varkenshouders/bedrijfsleiders én medewerkers; 16.00-21.00 uur; Molenvenweg 2, Saasveld
·         dinsdag 14 februari 2017: varkenshouders en bedrijfsleiders; 16.00-21.00 uur; Rond Deel 12, Bladel
·         maandag 20 februari 2017: medewerkers; 16.00-21.00 uur; Rond Deel 12, Bladel
 
Kosten
Deelname kost € 50,- per persoon. Na de bijeenkomst krijgt u de factuur toegestuurd.
Werkt u samen met één van onze opleidingspartners, dan is er een kortingsaanbod.

Meer informatie
Aanvullende informatie kunt u verkrijgen bij de begeleiding, Linda Janssen: Linda@ljvconsultancy.nl.