Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Nieuws

Voeding biggenopfok in Sterksel

afbeelding van Linda Janssen-Verriet

Over het biestmanagement, het bijvoeren in het kraamhok en de voeding van biggen na spenen is veel kennis. Cruciaal is om die kennis te vertalen naar een juiste toepassing in de stal. Elke verbetering verhoogt de vitaliteit en de prestaties van de biggen.
 
De invloeden van het geboortegewicht en de biestopname op de resultaten zijn groot, benadrukt Carola van der Peet, onderzoeker varkensvoeding bij Wageningen Livestock Research. Zij vertelt waarom het verstrekken van vast voer vóór spenen zo belangrijk is voor de voeropname en gezondheid van de biggen na spenen. Startpunt van een gezonde big: een vitale zeug, een vlot geboorteproces en opnemen van levensreddende biest. Hoe u dat goed aanpakt, vertelt Herman Janssen, technisch specialist varkenshouderij bij Trouw Nutrition. Janssen kent de trucjes om te zorgen dat biggen vast voer opnemen, ook al vinden ze zeugenmelk lekkerder. Na de inleidingen start de workshop met ‘loeren naar biggenmest’. Tijdens de virtuele rondleiding op VIC Sterksel discussiëren we over de ideale biggenopfok. Na deze Kennissessie hebben deelnemers meer oog voor de belangrijke details van de biggenopfok. Toepassen van tips leidt tot het afleveren van meer, zwaardere én gezondere biggen.
 
Aanmelden
Aanmelden kan tot een week voor aanvang van de bijeenkomst. Deelname kost € 50 per persoon. Na de bijeenkomst krijgt u de factuur toegestuurd. Aanmelden kan via www.varkens.nl/kenniskalender.
 
Meer informatie
Als bijlage bij dit bericht vindt u de uitnodiging met het volledige programma op 10 april in Sterksel. Aanvullende informatie kunt u krijgen bij de begeleider van deze Kennissessie, Linda Janssen: linda@ljvconsultancy.nl .