Inhoud  -  12 februari 2015

Wroeten met VarkensNET “Biestmanagement”: aanrader!
4 maart: Studiedag voor studenten varkenshouderij
Wroeten met VarkensNET: kostenbesparing met energie
'Reproductie op en top managen'
30 maart: Wroeten met VarkensNET “Biggenopfok”
VarkensNET werkt samen met NL Innovators
Agenda

   Wroeten met VarkensNET “Biestmanagement”: aanrader!

Een grote groep varkenshouders reisde 29 januari af naar Sterksel voor de Wroeten met VarkensNET “Biestmanagement”. Een praktische bijeenkomst waarop veel enthousiaste reacties volgden: "een aanrader", "verwachtingen waargemaakt" en "veel praktische tips". NETmentor Alfons van den Belt postte een uitgebreid verslag inclusief presentaties. Meld u onderaan de pagina vooral aan voor de bijeenkomst in Heelweg (Varsseveld) op 2 maart.


Lees verder
   4 maart: Studiedag voor studenten varkenshouderij

Op 4 maart organiseert VarkensNET weer een studiedag voor studenten varkenshouderij. Een concept dat de laatste jaren heel succesvol is gebleken. De dag heeft als titel “De varkenshouderij in 2020…Gezonde varkens en weinig antibiotica”. Centraal op deze dag staat hoe we als varkenssector zo goed mogelijk kunnen produceren met zo weinig mogelijk antibiotica. Studenten kunnen zich aanmelden op uitnodiging van hun docent varkenshouderij.


Lees verder
   Wroeten met VarkensNET: kostenbesparing met energie

Hoe bespaar ik op stookkosten? Zónder dat het ten koste gaat van de gezondheid van mijn dieren? Welke investeringsmogelijkheden zijn er en wat leveren ze mij op? In maart en april organiseren VarkensNET en AgroEnergiek verschillende bijeenkomsten voor zeugenhouders over energie(kosten)besparing en duurzame energie in Overijssel, Gelderland, Noord-Brabant en Limburg. Meer informatie over het programma, data en locaties vindt u binnenkort op VarkensNET en www.agroenergiek.nl


   'Reproductie op en top managen'

De technische resultaten op een zeugenbedrijf staan of vallen met een correct reproductiemanagement. Op het bedrijf van Erik Stegink in Bathmen is daar veel in geïnvesteerd. "We hebben allerlei maatregelen genomen om de vruchtbaarheidsresultaten te verbeteren", vertelt de varkenshouder. Zo werkt hij voor een optimaal beercontact met de Date Gate van Vereijken Hooijer. Ook zorgt hij voor voldoende licht, water en positieve stress bij de zeugen. Maar, benadrukt de varkenshouder, het is vooral goed kijken naar de zeugen.


Lees verder
   30 maart: Wroeten met VarkensNET “Biggenopfok”

Nieuwe omgeving, nieuw voer, andere hokgenoten: er komt nogal wat af op de gespeende big. Hoe kunt u deze periode zo soepel mogelijk laten verlopen en bijdragen aan een gezonde  big? Kom naar de Wroeten met VarkensNET: Biggenopfok op 30 maart in Heelweg (Varsseveld). Experts van VIC Sterksel, De Heus Voeders en Klima+ delen hun kennis en de laatste inzichten over biggenopfok. Zij doen dat ieder vanuit hun eigen invalshoek: onderzoek, voer, klimaat en gezondheid.


Lees verder
   VarkensNET werkt samen met NL Innovators

VarkensNET gaat de samenwerking aan met NL Innovators. Sinds september heeft NL Innovators een minor lopen bij CAH Vilentum waaraan 20 studenten deelnemen. Deze studenten kunnen een vernieuwend idee van u als varkenshouder in 6 weken ontwikkelen tot een gevalideerd concept, businessplan en een stappenplan om de innovatie in de markt te zetten.


Lees verder
   Agenda 
  Programma 2015  
     
 

VarkensNET heeft weer veel nieuwe thema's op de rol staan voor 2015. Wilt u graag zelf met één van de thema's aan de slag? Neem dan contact op met de NETmentor. Ook als u samen met uw studiegroep aan een thema wilt werken. VarkensNET denkt graag mee hoe deze passend bij uw wens ingevuld kan worden.
 
     
   Lees verder  
     
 
  Lezers positief over magazine  
     
 

Er kwamen overwegend positieve reacties op de stelling over het PIT-magazine. Lees verder voor de uitslag en voor de nieuwe stelling: In 2015 wil ik samen met VarkensNET werken aan de ontwikkeling van mijn ondernemerschap en bedrijf.
 
     
   Lees verder  
     
 
  Video van de maand  
     
 

Op 19 en 20 juni 2015 vinden wederom de Open Innovatie Dagen plaats op VIC Sterksel. Ook als partner nodigen we u van harte uit om een kijkje te nemen en kennis te maken met de nieuwste innovaties en onderzoeken. Bekijk het promotiefilmpje!
 
     
   Lees verder  
     
Secretariaat VarkensNet - Postbus 40 - 6700 AA Wageningen - Tel. 088 888 66 77 - Fax 088 888 66 70
Klik hier om u af te melden voor deze nieuwsbrief