Inhoud  -  18 juni 2015

Jongeren in de rally
Vier bijeenkomsten Groepshuisvesting vroege dracht
Nieuwe bijeenkomst Biestmanagement in Zwolle
Zeugen houden 3.0: fictie?
Handboek Varkenshouderij weer helemaal bij de tijd
Agenda

   Jongeren in de rally

Speciaal voor jonge ondernemers en studenten organiseert VarkensNET tijdens de Open Innovatie Dagen op 19 en 20 juni de broeikassessies 'Jongeren in de rally'. Vier starters presenteren tijdens deze sessies hun plannen aan varkenshouders die hun sporen in de sector al verdiend hebben. Vanuit andere sectorpartijen sluiten ook deskundigen aan die met hun invalshoek kunnen bijdragen aan het beantwoorden van de vraag. En er is een designer aanwezig vanuit het programma ‘Agri meets Design’ die meedenkt en helpt om de juiste vragen te stellen.


Lees verder
   Vier bijeenkomsten Groepshuisvesting vroege dracht

Veel varkenshouders ervaren problemen bij het houden van zeugen in groepen in de eerste vier weken van de dracht. In samenwerking met Wageningen UR organiseert VarkensNET in oktober 2015 vier ondersteunende leerbijeenkomsten voor varkenshouders, medewerkers en erfbetreders. Tijdens de Wroeten met VarkensNET: “Groepshuisvesting vroege dracht” kunnen zij (nieuwe) kennis opdoen over succes- en risicofactoren en hun ervaringen delen met collega’s en experts.


Lees verder
   Nieuwe bijeenkomst Biestmanagement in Zwolle

De belangstelling voor de Wroeten met VarkensNET-bijeenkomst ‘Biestmanagement’ is groot. Varkenshouders uit de regio Zwolle hebben ons gevraagd of VarkensNET ook bij hen in de regio een bijeenkomst over biestmanagement wil organiseren. Deze vindt plaats op maandag 21 september. Varkenshouders kunnen zich nu al aanmelden voor deze praktische bijeenkomst, waar ze veel van hun eigen vragen en dilemma’s in kunnen brengen.


Lees verder
   Zeugen houden 3.0: fictie?

Op dinsdag 14 juli organiseert Pigs Innovation Tour 2014/2015 de PIT-sessie ‘Zeugen houden 3.0: fictie?’. Varkenshouder Gerbert Oosterlaken vertelt over de uitgangspunten van zijn bedrijf: als je uitgaat van optimaal welzijn en een goede gezondheid volgt het resultaat. En de stal moet bijdragen aan een mooie en prettige omgeving! Tijdens het interessante programma komen ook de adviseurs van Gerbert aan het woord: Bart Hooijer van Vereijken Hooijer, Wouter Bergstein van Agrifirm Feed en Victor Geurts van MSD.


Lees verder
   Handboek Varkenshouderij weer helemaal bij de tijd

Vrijdag 19 juni verschijnt het nieuwe Handboek Varkenshouderij. Dit wordt gepresenteerd tijdens de Open Innovatie Dagen van VIC Sterksel. Het handboek is weer helemaal geactualiseerd en komt ook digitaal beschikbaar. Het geeft gericht antwoord op de meest voorkomende vragen in de reguliere varkenshouderij. Niet alleen interessant voor varkenshouders, maar evenzeer onmisbaar voor agrarische adviseurs, onderwijsinstellingen en anderen werkzaam in de varkenshouderij.


Lees verder
   Agenda 
  Stelling  
     
 

Het is een actuele discussie: is VIC Sterksel als innovatiecentrum onmisbaar voor de sector? Vind hier de uitkomst van deze stelling! Daar vindt u ook de nieuwe stelling ‘Als ik nu kraamhokken zou gaan bouwen, dan…’
 
     
   Lees verder  
     
 
  Boerenadvies  
     
 

Regelmatig krijgt VIC Sterksel vragen met betrekking tot het aantal varkens per eet- en/of drinkplaats. Hierbij geeft VIC Sterksel advies voor de droogvoerverstrekking aan biggen en vleesvarkens.
 
     
   Lees verder  
     
 
  Welzijn geeft speelruimte  
     
 

PIT-magazine nummer 18 is uit met in de hoofdrol Ad Romme, vleesvarkenshouder in Ysselsteyn. Hij en zijn adviseurs gaan in deze editie in op de speelruimte die welzijn geeft.
 
     
   Lees verder  
     
Secretariaat VarkensNet - Postbus 40 - 6700 AA Wageningen - Tel. 088 888 66 77 - Fax 088 888 66 70
Klik hier om u af te melden voor deze nieuwsbrief