Inhoud  -  25 maart 2015

Laatste kans: 30 maart Wroeten met VarkensNET “Biggenopfok”
Wroeten met VarkensNET: Slim met energie
'Dicht bij het dier blijven'
Be good & sell it - Hoe bereikt jouw product de klant?
Studenten varkenshouderij leren over antibioticareductie
26 mei: “Biestmanagement” in Barneveld
Agenda

   Laatste kans: 30 maart Wroeten met VarkensNET “Biggenopfok”

U heeft nu nog de kans om aan te melden voor de Wroeten met VarkensNET: "Biggenopfok" op 30 maart in Heelweg (Varsseveld). Nieuwe omgeving, nieuw voer, andere hokgenoten: er komt nogal wat af op de gespeende big. Hoe kunt u deze periode zo soepel mogelijk laten verlopen en bijdragen aan een gezonde big? Experts van VIC Sterksel, De Heus Voeders, Klima+ en Vechtdal Dierenkliniek delen hun kennis en de laatste inzichten over biggenopfok.


Lees verder
   Wroeten met VarkensNET: Slim met energie

Energie is een aanzienlijke kostenpost. Hoe kunt u hierop besparen? De Wroeten met VarkensNET: "Slim met energie” biedt u actuele informatie, een overzicht van oplossingsrichtingen en praktische handvatten. Komende maand organiseert VarkensNET samen met AgroEnergiek vier bijeenkomsten in Limburg, Noord-Brabant, Overijssel en Gelderland. Dinsdag 31 maart is de eerste bijeenkomst in Oirschot. U kunt zich hier nog voor aanmelden.


Lees verder
   'Dicht bij het dier blijven'

Het management in de kraamstal op het bedrijf van Gerbert is niet los te zien van het Pro Dromi-kraamopfokhok. Het systeem, waarin zeugen tijdens de lactatie zoveel mogelijk los in het hok lopen, heeft een gebruiksaanwijzing om er goed mee te kunnen werken. "Die handleiding is nog in ontwikkeling. Het is trial and error", illustreert de varkenshouder zijn zoektocht naar de beste manier van werken met het systeem.


Lees verder
   Be good & sell it - Hoe bereikt jouw product de klant?

Wil jij duurzaam produceren én je investering in de markt terug verdienen? Neem deel aan “Be good & sell it” en verken met experts de mogelijkheden voor jouw product. Het eindresultaat van dit traject is je eigen business model. “Be good & sell it” start in 2015 en 2016 in totaal tien netwerken, met vier tot acht veehouders per netwerk. De deelnemers zijn veehouders die hun bedrijf verder (willen) verduurzamen en dit willen vermarkten.


Lees verder
   Studenten varkenshouderij leren over antibioticareductie

Op 4 maart organiseerde VarkensNET samen met CIV Varkenshouderij en Groen Kennisnet een studiedag voor studenten varkenshouderij. De dag vond plaats bij Agrifirm in Apeldoorn en had als thema ‘minder antibioticagebruik’. De trend tijdens deze dag was duidelijk: ‘antibioticagebruik heeft alles met management te maken’. De varkenshouder en zijn team (personeel en adviseurs) moeten continu alert zijn en elkaar zoveel mogelijk versterken en ondersteunen.


Lees verder
   26 mei: “Biestmanagement” in Barneveld

Op 26 mei gaat de succesvolle Wroeten met VarkensNET-bijeenkomst “Biestmanagement” op herhaling in Barneveld. Drie sprekers geven u de laatste “ins and outs” over het thema, waarna u in drie workshops praktisch aan de slag gaat. Collega-veehouders tipten al eerder de bijeenkomst: “een aanrader", "verwachtingen waargemaakt" en "veel praktische tips".


Lees verder
   Agenda 
  Scholingsconsulent varkenshouderij  
     
 

Heeft u als varkenshouder of medewerker van een varkensbedrijf vragen over scholing in de sector? Dan kunt u terecht bij Gerdien Kleijer, de nieuwe scholingsconsulent varkenshouderij.
 
     
   Lees verder  
     
 
  Halvering van antibioticagebruik  
     
 

Is halvering van antibioticagebruik in de sector mogelijk? Lees verder en stem! Daar vindt u ook de uitkomst van de vorige stelling waaruit blijkt dat veel varkenshouders dit jaar aan de slag willen met hun ontwikkeling, samen met VarkensNET!
 
     
   Lees verder  
     
 
  VIC Sterksel benieuwd naar uw mening  
     
 

Onze samenwerkingspartner Varkens Innovatiecentrum Sterksel ontvangt jaarlijks circa 10.000 bezoekers. Om er voor te zorgen dat zij de sector nu en in de toekomst nog beter van dienst kunnen zijn, is een klein marktonderzoek uitgezet. VIC Sterksel hoort daarbij ook graag uw mening.
 
     
   Lees verder  
     
Secretariaat VarkensNet - Postbus 40 - 6700 AA Wageningen - Tel. 088 888 66 77 - Fax 088 888 66 70
Klik hier om u af te melden voor deze nieuwsbrief