Inhoud  -  29 september 2015

Meld u aan: Groepshuisvesting vroege dracht
Leerzame bijeenkomst in Zwolle
Samen in de keten
Hygiënebesef is ingeburgerd
Tips op Twitter
Agenda


   Meld u aan: Groepshuisvesting vroege dracht

Vanaf volgende week vinden verspreid over het land vier bijeenkomsten plaats voor varkenshouders en bedrijfsadviseurs over het houden van zeugen in groepen in de eerste vier weken van de dracht. Tijdens de Wroeten met VarkensNET: ‘Groepshuisvesting vroege dracht’ kunt u (nieuwe) kennis opdoen over succes- en risicofactoren en uw ervaringen delen met collega’s en experts.


Lees verder
   Leerzame bijeenkomst in Zwolle

Op verzoek van enkele varkenshouders organiseerde VarkensNET op 21 september, samen met ForFarmers en MERIAL, een ‘Wroeten met VarkensNET biestmanagement’ in Zwolle. Feiten en fictie over biestopname, nieuwe kennis over vaccinatie en immuniteit, onderwerpen als temperatuur, overleggen van biggen, bodywarmer en split suckling: het passeerde allemaal de revue. De inleiders stelden hun presentaties over deze onderwerpen beschikbaar aan VarkensNET en deze vindt u samen met een verslag van de dag op de website.


Lees verder
   Samen in de keten

Er wordt veel gesproken over marktgericht produceren en varkens houden volgens een concept. In de kern betekent dit de verbinding leggen tussen producent en consument. Ofwel: de verbinding tussen Ad Romme uit Ysselsteyn en Bart Ruijgrok, slager en winkelcoach. Ad is één van de PIT-varkenshouders en wil samen met zijn team graag zijn ervaringen delen tijdens de PIT-sessie ‘Samen in de keten’ op dinsdag 20 oktober.


Lees verder
   Hygiënebesef is ingeburgerd

PIT-magazine nummer 23 ‘Besef hygiëne ingeburgerd’ is uit met deze keer Mark van Dijk, trots exploitant van 'De Knoerishoeve’, in de hoofdrol. Hygiënisch werken is voor Mark een vanzelfsprekendheid. "Op ons varkensfokbedrijf probeer je het natuurlijk zo goed mogelijk voor elkaar te hebben, maar 100 procent hygiëneproof zal het nooit worden. Dat hoeft ook niet. Als ik kijk naar ziekenhuizen en hoe iedereen daar zomaar in en uit loopt, dan durf ik te stellen dat wij als varkenshouders een enorme voorsprong hebben op het gebied van hygiënebesef."


Lees verder
   Tips op Twitter

Volg je ons al op Twitter? Blijf via @VarkensNET op de hoogte van het laatste nieuws en interessante bijeenkomsten. Ook NETmentoren Gerdien Kleijer en Alfons van den Belt zijn fanatieke twitteraars. Zie hoe zij zich dagelijks inzetten voor de varkenssector via @gerdienkleijer en @alfonsvdbelt! Ook een leuke tip: volg @Boerburgertweet en wordt elke week door een andere agrarische ondernemer meegenomen in zijn of haar werkzaamheden. Deze week de innovatieve varkenshouder @PeterDruijff aan het twitterstuur.


Lees verder
   Agenda 
  Nieuwe kennismaker  
     
 

Kim Geurts uit Grashoek vervult tot februari 2016 de rol van Kennismaker Varken. Haar hoofddoel is het leggen en versterken van verbindingen tussen onderwijs, onderzoek, bedrijfsleven, primaire ondernemers en de maatschappij. Ze stelt zich hier aan u voor.
 
     
   Lees verder  
     
 
  Video van de maand  
     
 

Voor de Open Innovatiedagen 2015 is een filmpje ontwikkeld over biggen en voeding ‘wat de big niet kent…’. Dit filmpje is nu ‘video van de maand’ op VarkensNET.
 
     
   Lees verder  
     
 
  Sluit u aan?  
     
 

VarkensNET is benieuwd of u aansluit bij één van de kennissessies uit het nieuwe Programma 2015/2016 en zette daarover een stelling op VarkensNET. Lees verder en vind ook de uitslag van de vorige stelling ‘Als ik nu kraamhokken zou bouwen dan…’.
 
     
   Lees verder  
     
Secretariaat VarkensNet - Postbus 40 - 6700 AA Wageningen - Tel. 088 888 66 77 - Fax 088 888 66 70
Klik hier om u af te melden voor deze nieuwsbrief